6 hälsoeffekter av vitlöksextrakt

Om du kommer ihåg en sak från den här artikeln, låt det vara detta: vitlöksextrakt är bra. De flesta vet att vitlök är nyttigt men hur är det med vitlöksextrakt? Det vetenskapliga stödet för många av de fördelar vi listar här nedanför är faktiskt baserade på studier som involverar kosttillskott och extrakt, som kan ge högre doser än du skulle få från mat. Vi ger dig därför 6 fördelar med att ta vitlöksextrakt.

1, Vitlök kan hjälpa till att sänka blodtrycket

Om du är sugen på att testa vitlöksextrakt så se vad Kyolic kan göra för dig. En av de mest vitala delarna handlar om att vitlöksextrakt håller kardiologen borta. Vitlök stimulerar syntesen av kväveoxid, som vidgar blodkärlen och hämmar aktiviteten av ACE (angiotensin-omvandlande enzym).

2. Vitlök kan hjälpa till att dämpa inflammation

Forskare tror att kronisk inflammation är en drivkraft bakom kroniska sjukdomar, inklusive hjärtsjukdomar, diabetes, cancer och artrit. Vitlök, å andra sidan, hjälper till att hämma aktiviteten hos vissa inflammatoriska proteiner.

3. Vitlök kan hjälpa till att sänka kolesterolet

En annan potentiell fördel med vitlök för hjärtat: att förbättra kolesterolnivåerna. Hur? Vitlök kan hjälpa till att minska produktionen av kolesterol i levern.

4. Vitlök kan stödja immunfunktionen

Forskare tror att vitlök har antivirala egenskaper som kan fungera på två sätt, genom att blockera inträdet av virus i celler och genom att stärka immunsvaret så att det effektivt kan bekämpa potentiella inkräktare. Det är dessa saker som kan hjälpa till att stödja ett sunt immunförsvar totalt sett.

5. Vitlök kan minska blodproppar

Föreningar i vitlök har visat sig minska “klibbigheten” hos våra blodplättar och har anti-koaguleringsegenskaper. Dessa saker kan hjälpa till att skydda mot åderförkalkning, en process där plackuppbyggnad leder till en förhårdnad och förträngning av artärerna.

6. Vitlök ger en mängd antioxidanter

Vitlökens näringsämnen och växtföreningar ger den starka antioxidantegenskaper. Antioxidanter gynnar inte bara blodkärlen och minskar inflammation utan de kan suga upp de skadliga fria radikalerna som kan leda till sjukdomar som cancer.