Ett hemmagym

Att ha ett hemmagym är både roligt och väldigt praktiskt för den som inte hinner gå till ett vanligt gym. Det finns inte heller något som säger att ett hemmagym behöver vara sämre än ett vanligt gym. Här kan du istället välja den utrustning som du faktiskt kommer använda dig mycket av.

Vad behövs

Det är viktigt att vara medveten om vad du behöver. Välj rätt utrustning för just dig och din träning. Du kan till exempel börja med ett eller flera par hantlar i de vikterna som du brukar använda dig av. Det kan också vara bra att skaffa en yogamatta eller en träningsmatta om du gör mycket övningar på golvet. En kettlebell, träningsboll eller viktväst kan också vara bra att ha för olika sorters övningar beroende på vad du behöver för dem. Träningsband är också bra om du gillar att göra träningen lite extra svår. Om du vill ha något mer specifikt men också väldigt effektivt för träningen kan du kolla in boxningssäckar i fall det skulle passa dig.

Utrymmet

Det allra bästa när det gäller utrymmet är om ditt hemmagym skulle få ett helt eget rum. Då kan all utrustning så framme eller ha ett fint hem i hyllor eller liknande. På det här sättet slipper du ta fram all utrustning varje gång du ska träna. Det är dock förståeligt att de flesta inte har ett extra rum över. Om du har ett stort rum, till exempel ett vardagsrum eller ett kontor som bara är halvfullt kan du kombinera ditt hemmagym med dessa rum. Det kanske inte blir lika snyggt än att allt har ett eget rum, men det är funktionellt och lätt att använda. Om du verkligen inte har så mycket plats kan du få in det mesta i garderober och liknande för att få det ur vägen. Då är det bara att plocka fram när det behövs.